Thursday, March 3, 2011

Perjalanan !


Assalamualaikum w.b.t


Hey guys..akhirnya dapat jugak nak update belog setelah sekian lame busy dikampung. teheee~
baru je sampai rumah terus grab laptop coz agak lame xon9 kan. perasaan ingin tahu membuak buak lah kt lam
hati neyh.

Ok hari neyh pagi pagi lagi dah kena marah dengan umi. -.-'
sebab tertinggal purse kat umah sedara. lagi 45 minute nak naik bas terus pecut gi rumah die. tp macam biase aku wat cool jek lam keadaan genting neyh. hehe. umi punye lah menyirap nye. haha. lawak lak rase. padahal dah bagitau dah kat die yang purse tgl kt rumah sedara die buat xtahu je. saat saat akhir ney die nak marah kite pulak. haihh. xpelahh. nasib baik bile sampai stesen bas tuh bas tak sampai pon lagi. kalau tak mesti dari kelantan ke kuantan tuh dok bebel jek. ape ape pon. mmg salah aku. admit it. hik3. yang penting dah selamat sampai kuantan. :)

before im going back to my hometown with my mom , my parent bergadoh ! T.T

sangat menyedihkan. tapi gaduh gaduh manja je la kot. *tsskkk :)~

then kami adik beradik sangat lah serabut dengan keadaan itu. mereka hanya berkomunikasi melalui mesej. haha ! apelah. nasib baik tak surat menyurat dalam satu rumah. -.-'

tapi sekejap je la. then my dad pujuk lah umi. sekejap je pujuk umi tuh sebab die memang nak baik ngan abah. kih2. jual mahal jek lebih. :)

then lepas baik tuh abah pon bawak lah kami g mkn secret recipe sbb umi nak makan. aum aum. :D
*ikut jek ape yang umi nak.
lepas tuh esok nye abah p lah beli tiket untuk kami berdua.
tiket kul 11 pagi.

ok dan semasa dalam perjalanan, umi merasa sangat bahagia. *dapat balik kampung kan.
dan juga berdukacita * sebab x dpt balik
dengan abah. -.-'
bile abah ckp suruh balik sekali tak nak pulak. nak balik cepat2.
haper daa.

dan keadaan dalam bas sangat lah menakut kan. scary gilee beb !
kenapa ? sebab ade dua orang mat bangla di sebelah seat kami. eeewww !
asyik asyik tgk kat kitorang. eh eh ! ade jugak kena slap ngan aku nnt. da lah da tua. umi nak pandang nak ckp ngan aku pon tak leh serabut kat mamat bangla due orang tuh. erghh !
bayangkan lahh 7 jam dalam bas tuu. -.-'
arghhh sabar je lahh hati..

rase nak jerkah pon ade gak. tapi takut lak kang t die jerkah aku balik. terus menangis kot. haha.
tapi aku wat tak tau je lahh. tido la jawabnye. bosan tahap dewa ! serious ! da lah x pasang radio ke ape ke. handsfree xbwk. tehee ~
handfon lak x bunyi2. huh !
rase cam nak bakoo je fon time time cmnei. T.T

sedang aku tidur dengan nyenyak nye. rasa panasss tiba tiba menyerang !
apa terjadi neyh ?
bas rosakkk !!!!
urghhhhh. bas mutiara. anda sangat 'membahagiakan'.
clap clap clap ! :-|
nasib baik la rosak ckit je. paip bocor.

rasa cam nak bunuh diri time tuh. dah lah berenti kat kedai makan yg tidak menyelerakan.
xdop aroh la lapar g jgk makan. haihh

selepas 7 jam kemudian
akhirnya kami sampai di kelantan !! yeay !
berjaya mengharungi pahit manis menaiki bas. -.-'
grrr. dah lame xnaik bas tu yang jadi camnei tuh. hehe

sampai je kat sane. kami turun kat kubang kerian. depan bilal tuu. then my cousin amek lah kitorang terus g beli nasik kerabu golok !
aww. sedap woo ! :D

then balik lah rumah die makan makan kt halaman sambil ditiup angin sempoi sempoi bahasa.
tak lama lepas tuh sampai pulak cousin cousin yang lain memeriahkan lagi suasana kitorang. :)
sangat bahagia lah.

dan hari hari yang lain kat kelantan pon sangat menyeronokkan.
malas sangat nak balik rumah.
kalau bukan sebab ade driving class yang berabad lamenye nak abes akibat selalu skip tuh, memang aku tak balik lagi rumah ha
hari ini. heee :)

*dalam bas di saat saat genting.
bosan kuasa x18 !
*muka lepas tido. tsskk. :)~


2 comments:

da hustler said...

msg dalam satu rumah. haha sgt nais kan! :P

nabihah norazlan :) said...

haha ! ye. sgt nais sampai rumah terasa sgt suram.
nak tiru lah tu. :P