Sunday, February 13, 2011

Valentines Day ?

Assalamualaikum w.b.t

hey u alls semuaaa. hari ini adalah hari kekasih iaitu valentines day lah kan.
hm ape yg seronok nye valentines day neyh ? *entah, aku pon xtauu.
seronok lah boleh dpt hadiah dari gurlprend n buiprend korangg. kan kan ? then ade lah ayat ayat gramatis n puitis n mcm2 lah tiss tiss nyeh tuhh. Eeewwwww. suke ke ? aha. aku tak suke. geli geleman jek. haish.

Actually kan , aku bknnnye ape , just nak inform kat korang je bahawasenye valentines day ni adalah haram n korang pon dah tau kan sebenarnye. kan kan ? *takkk.
pedooh laaah. eh ngaku je lahh. apedah dah tau tak nak ngakuu. sekali aku lesing baru hang tau (berani sgt lah). eheh.

Dan apabila kita menyambut hari valentines day neyh samalah kita seperti orang kafirrrr. kerana apa ? kerana perbuatan ini adalah kufurrrr. dan kita menyambut perayaan yang sama seperti mereka. then wat ? kite same lah mcm diorang wahai manusia.... nak ke depa suma sama mcm org kafir ituuu ? * tak nakk.
paham ka semua dgn apa yg dikata neyh ? *pahammm.
yesss. mcm tu lah anak maks ! :D

Maka, kita sebagai org muslim hendaklah tidak merayakan hari kekasih ini. (boleh msk forum perdana tak ? ihik. )
korang bknnye tak boleh nk bg hadiah kt gurlprend or buiprend korang tu hari lain. nape nak kene bagi hari 'kekasih' ney nyeee? tak perluuu laaa. adehh.
Dan macam yang kite semua tahu, orang islam hanya ada dua perayaan sahaja ok. diulangai DUA sahaja PERAYAAN. so sekali lagi, stop celebrating it. okeyy.



*to those who dislike my post.............. sape suruh korang bace ? aku ke ? tak kan. ahah. XD

ini hanyalah sekadar untuk mengingatkkan sesama muslim ok. sape yg boleh accept, accept lah kan. adiosss :))







2 comments:

Muhammad Faris Hilman Iqbal said...

assalamualaikum... yup.. btul3... ak stuju ngan ka.. n ada satu je yg ak x brape nk pcaye ngan ayat ka.. gli gleman bile dgr ayat2 yg romantis konon.. haha.. graw je..

nabihah norazlan :) said...

wslm. alaa. betul la doe. ka tau ape.. adeh..
kalau org ckp kt kite cmtu tak kan aku nak kutuk die kot. trime jela kan. aku xlah sekejam ko..
wahaha !