Friday, April 27, 2012

Y A A D E I N : Ends of Matrix Chapter

Awal langkahku disini. Aku memikirkan, layak kah aku ? Mampukah aku untuk kekal disini sehingga ke tarikh akhir ? Yang mana akan membawa aku ke jalan yang baik atau buruk. Jalan hidup yang sempurna atau sebaliknya. Tapi sehingga ke hari ini aku tahu kemampuan ku, aku tahu apa yang aku inginkan, apa yang aku citakan. Hala tujuku semua tercipta ketika aku disini. Kolej Matrikulasi Teknikal Pahang. Yang awalnya aku benci, aku rasa terseksa walau seketika. Pada awalnya, aku merasakan bahawa tempat ini terlalu asing bagi duniaku, sungguh. Tapi setelah beberapa bulan, aku mula merasakan manisnya, dengan mereka di sekeliling yang membuat aku happy and lupa bahawa tempat ini adalah asing bagiku. Terima kasih kawan kerana mencipta memori yang indah disaat aku merasa segalanya begitu pahit. Semua yang berlaku, yang berada di ingatan tak akan pernah aku lupa sehingga aku dah tiada, dijemput Ilahi. :')

*ayat gramatis sikekk* ;DD

Kepada pensyarahh , yang tak pernah jemu mengajar kami, serious, semua pensyarah best kat sini. Terima kasih tak terhingga sebab sabar dengan kerenah kami, terus jugak berusaha membentuk kami untuk jadi manusia yang berjaya. Puan sophie, you will always be the best english teacher for me. Enjoy gila time kelas dengan teacher and im really sorry for everything that i said or i do wrong that might hurt your feeling. Miss Jaja, syok sangat belajar physics dengan cikguuuu. I am really sorry if sometimes i might make you annoyed with my behaviour, my handwork sometimes tak complete sama ada sengaja atau tak. I've try all that I can to get an A for my PSPM II. Heee. :D
Puan Fajrani, eventhough i am not so good in chemistry, I try my best to show you that i can do it. Terima kasih sebab tak jemu mengajar and cikgu comel sangat. Heee :D
Puan Halimaton, cikguu rockk ! haha. enjoy gilaa belajar math dengan cikgu, being one of your menteee, saya dpt banyak ilmu dengan cikguu. I've try my best to get an A in math ! saya suka mathh sangat and I find that math senang sebab cikguu. :')

Okay at first, perjalanan aku kat matrik pada awalnya agak hambar, sampai lah aku rapat dengan sorang budak neh, aku admit , first sem after 2 months, aku kenal dengan dia, weh kau lah. Azim Azam. Haha. Aku agak happy lah kan sebab dia salah satu punca aku semangat untuk study kat bawah hari hari. haha. *malu* tapi yang lain nya sebab aku sendiri memang tak boleh study atas, nanti tidur. -.-
Weh , selesa gila kawan dengan kau, entahlah, aku tak boleh nak marah kau even apa kau buat kat aku tu agak sakit, no worries, tak ada dendam. :') And ye aku memang sayang kau. kita kan G E N G ? :)

And untuk rumet , korang rock gilaa ! Sumpah sayang korang. everything that we've been through here, every obstacles, every tears, every moment that we share. TAK AKAN LUPA ! I love you guys so much. Memang akan rindu korang sesangat :'(

And my dearest classmate, korang lah penyeri hari hari aku kat sini. :')
miera, ily, eika, zana, nina, ain , acap, aleef, barak, kecik, marwan, haziq, danish , suba, ayer, shahir. Kena marah sama sama, kena kutuk sama sama dengan pensyarah, tapi kita tetap TOP kan dalam ranking keseluruhan kelas ? Awwww. Proud of you guys. Weh, you guys are my second siblings, jangan lupa aku. :'(

And for the rest of my friends, especially yang banyak merantau dengan aku tuu, acap, wan, JUBOY, acap 6, cak, roza, hatta, coreng, faris, uker, isa, hajar, fadh pelangi and yang selalu study imran , dya , faisal and yang lain lain lahh. Its been a pleasure to know you guys even in short time. Sem II nei baru rapat, tapi korang the best. :')

Hari nei, hari first kat rumah. Tapi aku dah mula rindu semua. Tempat aku study , CAFE ! argh ! haha. Hari hari dpt bbm daripada Habib,'weh , study mana ? ' tpi dah takde dah lepas nei. :')
Habib ! seronok kawan dengan kau, even mmg dari sekolah lagi kita sama, tapi kat matrix baru kita rapat kan. Ingat apa aku cakap kat kau sebelum nei. Bila kau stop memberi , stop offering to someone, it's time to turn out the light :)  

And that's it. No more Matrix life. Tunggu panggilan U pulak yeee. Next week interview dekat USM penang. Interior design, okay jauh dari kos aku amek sebelum nei. Electrical Engineering. Papehal doakan aku. Aku sentiasa doakan yang terbaik untuk kita semua. :')


#AfewPicturesofOurMemoriesTogether



















<3
<3

*much love*

Nabihah Norazlan.   


*wait fer the video* ;)




3 comments:

LAILA NASIR said...

eh eh ade gambar saya lah.
saya budak matrik ke ? eh ?
HAHAHA >.<V

Muhammad Asyraf said...

bie aq bru tau ko ade blog. haha btw stylo!! :) ACAP6

Muhammad Asyraf said...

bie aq bru tahu ko ade blog. haha btw stylo doh :) Acap6