Tuesday, May 17, 2011

Nothing

terasa kesunyian yang dalam. untuk apa kesunyian ini datang ? tak boleh kah kau pergi jauh dari hidup ku. arhhh ! benda alah ney, aku pasti. pasti ada pada setiap orang. oh teman ? aku bukan perlukan teman. cuma kadangkala hati ini teringat kenangan yang lalu. kenangan yang pernah membahagiakan aku. untuk apa aku mengingat kembali ? wanita. tidak lepas dari kerinduan. bukan merindui mereka yang pernah hadir dalam hidupku yang seketika. tetapi kenangan yang pernah menceriakan hari hari ku.
*nak nak tengah layan lagu rindu 1/2 mati. laraaa ~

Sudahlah.


yang berlalu biarkan ia berlalu bersama masa. kini aku ingin menentukan masa depanku. kemana arah tuju
ku ? ahhh ! satu lagi perkara yang sering difikirkan. yang tak lepas dari benakku kini. aku tahu, setiap manusia yang diciptakan  telah ditentukan nasibnya oleh Tuhan. kita hanyalah perancang yang hebat. aku berserah kepadaMu wahai Pencipta. just follow the flow bak kata orang.

Senyuman ?


senyuman , tidak pernah lekang dari bibir. tapi hati ? tiada siapa yang tahu selain Tuhan dan diriku. ketawa hanyalah senjata untuk menutupi keresahan, kesedihan dan kerinduan yang datang. hidupku tidaklah semudah yang difikirkan. kadang kala aku merasakan diri ini bagai boneka bagi orang. ahh. tidak mengapa, janji membahagiakan. cerita ini, kisah ini, luahan ini, bukanlah untuk meraih simpati. oh tidak. itu bukan aku. sekadar meluahkan apa yang terbuku dihati.

mereka ituu. huhh. 

ahhh. manusia, apa yang mereka tahu ? hanyalah mengkritik orang lain. orang yang kekurangan walaupun sedikit dari mereka. diri sendiri ? huh ! sudah pasti sempurna bukan ? kadangkala menyalahkan orang lain. padahal diri sendiri yang datang mengetuk pintu hati orang sesuka hati. kemudian pergi, menyepi. Lelaki. memang begitu. sukar untuk mengiyakan lelaki setia. kerana aku tidak jumpa. mungkin, sekarang bukanlah masa nya untuk ku mencari. tapi apa yang aku lihat sendiri dan terjadi kepadaku sebelum ini. yaa, itulah yang mematangkan aku. agar aku tidak tersilap memilih lagi. biarkan lah ia berlalu pergi, bicara hati.
*tetibe sabit novel. warghahaha. sempat lagi tengah feeling2. -.-'

sang hawa, seperti aku, hanya lah mampu untuk menunggu sang adam datang. bukan lah sebagai kekasih, tetapi sebagai seorang lelaki yang bergelar suami. sungguh, aku tidak mampu untuk mempunyai kekasih. kerana apa, aku takut, takut untuk menerima seseorang yang tidak mampu menjaga ku, seseorang yang hanya menginginkan kebendaan. itulah lelaki zaman kini. sukar dicari yang sifatnya utuh dan baik. baik dalam segala hal. agama, perangai, akhlak dan lain2 yang setiap wanita impikan. mungkin bukan sekarang, seperti yang aku katakan, terlalu muda untuk ku memikirkan soal ini. ya aku tahu. tapi tidak salah bukan jika inginkan yang terbaik untuk masa depan.

Sudahlah.
Selamat tinggal kenangan. :)


No comments: